Курс по катерене за деца

Курсът е за деца на възраст между 5 и 14 години. Въпреки възможността групите да се окажат твърде разнородни възрастово, всяко от децата получава внимание поотделно и развива уменията си, независимо от останалите.

Същевременно, взаимодействието между малките ни курсисти се явява важна част както от обучението, така и от пълноценното изживяване по време на тренировката.

Курсът се състои от осем занятия, провеждани по две на седмица. По този начин един цикъл продължава около месец. Предвид формата на провеждане и дългия път на катерачно усъвършенстване, курсът може да бъде презаписван неопределен брой пъти.
Една тренировка продължава приблизително час и половина; в зависимост от текущия размер на групата и други обстоятелства това времетраене може да бъде леко съкратено или просрочено.

Организация на групите:
– група за понеделник и сряда привечер;
– група за понеделник и сряда сутрин;
– група за вторник и четвъртък привечер;
– група за вторник и четвъртък сутрин;
– съботно-неделна група.
При желание и наличност на достатъчно желаещи за цяла група, ако обстоятелствата го позволяват, можем да формираме такава и в други часове.

Цената на курса е 100 лв. Поначало цялата такса се заплаща наведнъж, в началото на обучителния цикъл.

За всичко, което Ви интересува по отношение на курса, моля търсете ни на +359 888 12 11 77 (Димитър Нанчев).

Оттук надолу ще навлезем в малко повече детайли за любопитните 🙂 Между курсът ни за големи и този за деца има една принципна разлика. Големите ги обучаваме в рамките на девет занятия, за да ги превърнем в самостоятелни начинаещи катерачи, които могат безопасно да навлязат в дебрите на любимия ни спорт. От друга страна, детският курс по-скоро е курс за запознаване и усъвършенстване в катеренето, което го прави подходящ за многократно презаписване. Така посещенията на стената ни се превръщат в една алтернатива на всички останали детски спортни извънкласни занимания – като плуване, кик-бокс, балет, танци…

Примерно изображение на стената ни. Висока е 6,66 м, широка е почти седем метра. В средата е с най-лесен наклон (вертикален), вдясно (не се вижда добре от този ъгъл) релефът е в лек надвес, а вляво – в силен надвес. Обикновено най-трудните ни маршрути са в лявата част.
Стената ни е нисичка, но през защитната мрежа на пода се открива гледка 20 метра надолу, до партера… Така че адреналинът на първото посещение (и не само) е гарантиран! ^__^

Заниманията на стената дават чудесна основа за посетнешни катерения на истински скали. Такива не са заложени в програмата на детския курс, но в топлите месеци от годината провеждаме отвреме-навреме. Първото от тях обезателно е безплатно за всички наши бивши и настоящи курсисти! 🙂

Веднъж щом малките ни възпитаници развият усет за движение и основни умения в катеренето (катерачни техники, стратегия на изкачването…), успяват да направят много плавен преход между изкуствената стена и естествения терен. Тогава разбират за какво всъщност са се готвили 🙂
Страхът от височина нормално се преодолява бързо, което много помага да отключим пълния си потенциал!
Неминуемо, в някакъв момент, малките ни ученици стават независими, птичетата отлитат от гнездото 🙂 Започват сами да боравят с катерачния инвентар, да се осигуряват на въжето един друг и да трупат самочувствие… Под внимателния ни взор, разбира се. Съвременната екипировка позволява контролиране на риска в много висока степен. Нуждата обаче да ги пазим от самите тях винаги ще остане на дневен ред.