Александър Пенков

Централна стена, Враца, тур „Винкелите“.

Александър е роден през 1980 година в гр. Севлиево. Завършил е бакалавърска степен по операторско майсторство и режисура. Говори свободно английски език.

За последните дузина години има вече близо 20 посещения в Алпите, с множество изкачвания в алпийски стил, организирани от него и в компанията на приятели и клиенти. Сашо е планински и алпийски водач, собственик на „Отвъд Планината“ – платформа за приключенски програми и туризъм.

Занимава се със спортно и традиционно катерене, като е преминал множество маршрути в България и чужбина. В катерачната му биография фигурират посещения на планини и масиви във Франция, Италия, Австрия, Швейцария, Турция и Непал.

Победа в Ботевата алпиниада – Враца, 2016 г.

Занимава се с катерене от 2007 година, като на изкуствената стена в Парк сити център е замесен по един или друг начин от 2008 г.  Занимава се със спортно и традиционно катерене, като е преминавал множество маршрути в България и чужбина. Занимава се активно с алпинизъм и „родопизъм“. Има интерес към планинското колело, слаклайна и експедиционното планиране.

Залез в Родопите. Източник на изображението – „Отвъд планината“.