Стиска ли ви?

(към страницата с последни новини – моля, кликнете ТУК)

Стената
По стената може да се катери всеки, който може да обуе осигурителната седалка, няма ограничения във възраст или тегло – от деца на две годинки до 130-килограмовите им татковци – всички са добре дошли! Катерещият се може да избира между над 10 маршрута с различна степен на трудност. Всеки маршрут е различно оцветен, като идеята е да се ползват хватки и стъпки само от един и същи цвят. Степента на трудност се определя от разстоянието между хватките, техния вид и наклона на стената. Повечето маршрути са съобразени за начинаещи, но има няколко, които наистина биха ви изпотили.

Екипировката
Цялата екипировка, която се изисква се предоставя на място. Практиката показва, че единственото необходимо нещо е желанието – имало е случаи, в които дами са се катерили с поли или по чорапогащник, с ботушки, с токчета или по чорапи. От страни може да изглежда малко неудобно, но е толкова спонтанно и зареждащо!

Катеренето
Се извършва само и единствено с инструктор, който осигурява катерещия се, като обира края на въжето, който се освобождава при движението нагоре. При катерене се използват само хватките по стената (по възможност от един цвят) и релефа. Не е разрешено хващането по металните планки и катеренето встрани от водещото въже. При изпускане от стената или желание за почивка катерещият се увисва на въжето и остава на височината, до която е достигнал. Слизането се контролира изцяло от осигуряващия инструктор, който спуска катерача плавно обратно до площадката. Молим не стъпвайте по мрежата, когато достигнете площадката.

Мрежата

Е най-вече за да хване предметите, които евентуално биха изпаднали по време на катерене или Вас самите, ако погрешка залитнете встрани от платформата. Мислете за нея като за резервен парашут – разчитате на него, без на практика да го ползвате.



Най-трудното

От всичко е да се надвият страховете, които живеят във всеки от нас и които сме приели за неразделна част от себе си. Това всъщност е основната идея на тази стена – да си докажем, че съществуващия страх е просто мисъл, която трябва да бъде предизвикана. И така, ние ви предизвикваме – стиска ли ви?

Техническите характеристики на стената
– Free form, имитация на естествена скала, произведена от Walltopia.
– Начин на производство – посредством силиконов калъп е взето точно копие от естествена скала, намираща се в района на гр. Ловеч и след това по този калъп е отлята стената.
– Височина на стената – 6.60 м
– Обща височина от партера – 20 м
– над 10 катерачни маршрута с различно ниво на трудност.

Въпросите
На място – към нашите инструктори, или на телефона, посочен на страница „Нашият екип“. Информацията по-горе дава обща предварителна представа. Ако има нещо допълнително, което искате да знаете, моля попитайте ни. И да – подходящо е за Вашето дете!